Yargıtay'dan Canan Kaftancıoğlu kararı: 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasına onama Türkiye Cumhuriyeti D
Ana Sayfa Gündem Magazin 11 Ocak 2022 128 Görüntüleme

EVDE TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR

Afiyet olsun…

EVDE TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR

Türk mutfağında birbirinden güzel kebap çeşitlerimiz var. Yozgat’ın tescilli bir lezzeti olan testi kebabı da onlardan biri. Sebzelerin bir testi içine yerleştirildikten sonra ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan bu yemeğin tadına doyum olmuyor. Sizin için Yozgat’ın en tanınmış lezzeti testi kebabının tarifini araştırdık. Afiyet olsun…

Testi kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Kuşbaşı doğranmış eti bir kaseye alın.

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsağı etin üzerine ekleyip ezmeden karıştırın.

Tuzunu da ilave edin.

Testinin içini güzelce yıkayıp hazırladığınız malzemeleri yerleştirin.

En üzerine de tereyağı ekleyin.

Testinin ağzını hamur ile kapatıp ortasını hafif bir şekilde açın.

Odun ateşinde yaklaşık 2 saat pişirin.

Yemeğiniz piştikten sonra testiyi kırıp servis edin.

Afiyet olsun…

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım |
Telefon
WhatsApp