Erdoğan’dan Emekli  Maaşı Açıklaması

Erdoğan’dan Emekli Maaşı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimize tek seferlik 5 bin TL ödeme yapacağız Kabine Toplantısı sonrası
Ana Sayfa Dünya, Gündem 13 Mart 2022 177 Görüntüleme

Erbil’e yönelik füze saldırılarının “İran’dan kaynaklandığı” ileri sürüldü 

ABD’nin Erbil konsolosluğuna yönelik füzeli saldırısı düzenlendi 

Irak’ın Erbil kentindeki ABD Konsolosluğuna füze saldırısı düzenlendi. ABD ve İsrail, saldırının İran tarafından yapıldığını iddia etti 

Dünyanın gözü kulağı Ukrayna’dayken bir saldırı haberi de Irak’tan geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), Erbil kentini füze saldırısının hedefi oldu.

IKBY hükümetine bağlı Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erbil’i hedef alan saldırıda 12 balistik füzenin kullanıldığını ve füzelerin Irak dışından, ülkenin doğu sınırından fırlatıldığı kaydedildi. 

Füzelerin ABD Konsolosluğu ve ‘Kürdistan 24’ isimli kanala ait binanın bulunduğu bölgenin yakınlarına düştüğü açıklanırken, Buranın özellikle hedef alınıp alınmadığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erbil’deki saldırıları kınadı, İsrail basını ise füze saldırısının arkasında İran olduğunu yazdı. 

The Times of Israel’de yer alan habere göre, adı açıklanmayan ABD’li bir yetkili, füzelerin İran’dan fırlatıldığını söyledi. 

İran devlet medya kuruluşu IRNA ise saldırıda ‘gizli İsrail üslerinin’ hedef alındığını iddia etti. 

FÜZELERİN BAZILARI TV KANALINA DÜŞTÜ 

Atılan füzelerin bazılarının K24 televizyon kanalının binasına düştüğü ileri sürüldü. Patlama seslerinin kent genelinde duyulduğu ve birçok bölgede elektriklerin kesildiği öğrenildi. 

IRAK BAŞBAKANI EL-KAZIMİ SALDIRIYI KINADI 

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Selahaddin bölgesine düzenlenen füze saldırısının ardından Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’den kınama açıklaması geldi. Irak Başbakanı el-Kazımi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı sert bir dille kınayarak, yaşanan olayı “halkımızın güvenliğini hedef alan bir saldırı” olarak nitelendirdi. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile gelişmeleri yakından takip ettiğini duyuran el-Kazımi, “Vatandaşlarımızın ve memleketimizin güvenliğini tehdit eden saldırılara karşı koyacağız. Güvenlik güçlerimiz soruşturma yapacaktır” ifadelerini kullandı. 

 Aynı zamanda saldırının ardından başka bir açıklama da Uluslararası Erbil Havalimanı’ndan geldi. Uluslararası Erbil Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, saldırının uçak seferlerini etkilemediği ve uçuşlara devam edildiği belirtildi. IKBY Ulaştırma Bakanlığı ise, havalimanında uçuşların normal şekilde devam ettiğini belirterek, havalimanının hedef alınmadığını ve uçuşların askıya alındığı haberlerin yalan olduğunu vurguladı. Saldırıya ilişkin Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıya ilişkin soruşturma başlattığını ve saldırganların cezalandırılacakları ifade edildi. 

BARZANİ’DEN İLK AÇIKLAMA 

Füze saldırısı herhangi bir can kaybına neden olmazken IKBY Başbakanı Mesrur Barzani düzenlenen saldırıya sert tepki gösterdi. 

Barzani Erbil’e düzenlenen füze saldırısını kınayarak, ‘Erbil korkaklara boyun eğmeyecek’ dedi. 

Barzani’ye yakınlığı bilinen televizyon kanalına ait binada füzeler nedeniyle maddi hasar meydana geldiği ve kanalın yayına kısa bir süre ara verdiği bildirildi. 

 BM’DEN TEPKİ GELDİ 

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Misyonu tarafından yapılan açıklamada, ‘iğrenç saldırı’ ifadeleri kullanılırken, ‘Iraklılar ülkelerinin egemenliğini hedef alan veya birliğini baltalayan herhangi bir eyleme karşı durmalıdırlar’ denildi. 

BM açıklamasında saldırının arkasında duranların mutlaka

Tema Tasarım |
Telefon
WhatsApp