Erdoğan’dan Emekli  Maaşı Açıklaması

Erdoğan’dan Emekli Maaşı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimize tek seferlik 5 bin TL ödeme yapacağız Kabine Toplantısı sonrası
Ana Sayfa Dünya 29 Kasım 2021 268 Görüntüleme

Omicron Alarmı! Kapatmalar geliyor…

Dünya’da COVID vakaların düşmesinin ardından açılan ülke sınırları tekrar tehdit altında. Uzmanlar tarafından yeni olan ve ölümcüllüğünün yüksek olduğu tahmin edilen Omicron varyantı dünyayı tehdit altına almaya başladı. Pek çok ülke yasakları gevşetmesinin hemen sonrasında Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla önlemler yeniden gündemde…

Omicron Alarmı! Kapatmalar geliyor…

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı açıklamada endişe verici bir varyant olarak bildirilen yeni mutasyonun ilk vakası Güney Afrika’da görüldü. İlk vakanın Güney Afrika’da ortaya çıkmasının hemen ardından Omicron varyantı İngiltere, Çin, İsrail, İtalya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde de kendini gösterdi. Dünya’nın en az COVID-19 vakasına sahip ülkesi İsrail, Omicron varyantın ortaya çıkmasıyla ülke sınırlarını tüm dünyaya kapatan ilk ülke oldu. İsrail’den sonra Japonya’da sınırları dünyaya kapatan ülkeler arasında yerini aldı.

ÇİN’İ ALARMA GEÇİRDİ 

İlk vakanın Güney Afrika’da görülmesinin ardından ithal ürünlerin ülkeye girişinde alarma geçen ilk ülke Çin oldu. Çin hükümeti ithal olarak gelen ürünlerin sıkı kontrollerden geçtikten sonra piyasalara sürülmesi için talimat verdi. Çin’in önemli aşı üreticisi Sinovac-Biotech’in Global Time’a verdiği bilgiye göre, var olan Omicron varyantı için küresel bir araştırmaya geçtiklerini bildirdi.

Tema Tasarım |
Telefon
WhatsApp